OM OSS

Europrofil AB är Nordens ledande producent av stålprofiler till byggindustrin. Företaget grundades 1982. Huvudkontor och produktion finns beläget i Nora, i hjärtat av Bergslagen, varifrån produkter distribueras på hela den nordiska marknaden.

Europrofil ingår sedan 2006 i den danska industrikoncernen Ib Andresen Industrier A/S. Koncernen har producerande verksamheter i Sverige, Norge och Danmark. Vi bearbetar årligen ca 600 000 ton stål och omsätter ca 1,5 miljarder sek.Vi ser oss själva som nischade specialister, där vi enbart fokuserar på lätta byggsystem i stål, samt att utveckla dessa system till marknadens absolut bästa. Vi anser att vi har ett speciellt ansvar, då vi är ensamma på den Nordiska marknaden om att enbart arbeta med lätta byggsystem i stål.

Genom ett långsiktigt och målinriktat utvecklingsarbete, kan vi idag stoltsera med att vara marknadens ledande tillverkare av stålprofiler till byggindustrin. Vårt sortiment av lätta byggsystem i stål är specialanpassat för såväl innerväggar, undertak som ytterväggar. Ledstjärnan för vår verksamhet är totalekonomi. Våra kunder skall, sett ur ett helhetsperspektiv, alltid tjäna på att välja Europrofils lösningar.

Europrofil arbetar målmedvetet med att skapa framtidens lösningar av lätta byggsystem i stål.

Europrofil AB Nora, Sverige

Profilvalsning Plåtbearbetning

 

Sverige Europrofil AS - Norge

Sykkylven, Norge

Plåtbearbetning

Ib Andresen Industri A/S

Langeskov, Danmark

Stålservicecenter
Plåtbearbetning
Profilvalsning

Veile, Danmark

Stålservicecenter

Fredericia, Danmark

Profilvalsning

Nyborg, Danmark

Helautomatiskt coillager

Europrofilflagga Spela video